Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g poteter
500 g spinat
2 ss smør
2 løk
1 ts gurkemeie
1 knivsodd støtt ingefær
1 knivsodd kajennepepper
1 hvitløkfedd
salt
Skrell potetene. Smelt smøret og sauter løkene som er skrellet og skåret i skiver, gylne i en gryte. Tilsett gurkemeie og finhakket hvitløk og etter noen minutter potetene i skiver eller terninger. Legg lokket på og la potetene surre i ca 20 minutter.
Rens spinaten, skyll den og forvell den i kokende vann noen minutter. Press vannet ut og hakk den grovt. Dypfrossen spinat skal bare tines. Ha spinaten i gryten sammen med ingefær, salt og kajennepepper og bland det hele godt sammen med potetene. La retten surre videre i 5 minutter uten lokk.
Retten smaker utmerket alene, men kan også med fordel serveres til både kjøtt og fisk.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika