Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg rå potet
1/4 kg kokt potet
1 løk
1 1/2 - 2 dl byggmel
2-3 ss hvetemel eller sammalt hvete
1 ts salt
lettsaltet kraft eller 3 liter vann og 3 ts salt.
Riv de rå potetene og mal de kokte sammen med finhakket løk. Bland alt raskt sammen med mel og salt.
Fukt hendene og form runde, passe store baller som kokes i kraft.
Man kan fylle potetballene med bacon, mør eller en kjøttbit, som legges midt i ballen.
Kokes i ca 1 time.
Server dem rykende varme med baconfett, kålrabi, gulrot, lettsaltet kjøtt og kokte potere.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika