Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg poteter
1 stor løk
1 stort egg
2 ss hvetemel
2 ss vann
salt
pepper
2 dl fett, olje eller smør til steking
Skrell poteter og løk og finriv begge deler eller kjør dem en gang gjennom kjøttkvernen. Rør så massen ut med egg, hvetemel, vann, salt og pepper. Den må røres godt. Det gjør ingenting at massen blir mørk.
Smelt et par skjeer fett i pannen. Legg røren med skje i varmt fett i pannen. Det må være litt avstand imellom, for lappene flyter ut. Stek de små lappene gyllenbrune og sprø på begge sider.
Serveres med fordel direkte fra pannen.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika