Flere resulteter finnes under oppskriften
Olivenolje til steking
1 kg nypoteter, delt i 5 cm biter
2 ss hvetemel
1 ts paprikapulver
2 ½ dl oksekraft
2 ss rødvinseddik
½ - 1 ts knust, tørket chili
½ dl tomatsaus
salt
Denne retten (Patatas bravas) finner du over hele Spania, men er spesielt populær I Madrids livlige tapasbarer. Noen versjoner av oppskriften utelater kraften, og koker isteden potetene i en tomatblanding krydret med chili, mens andre tilsetter aioli (se egen oppskrift) i sausen for å gi den en glattere konsistens. Skjenk gjerne iskaldt øl i glassene for å dempe potetenes sterke kryddersmak.
Ha så mye olje i en stor stekepanne at det står 4 cm over bunnen. Når oljen er varm, tilsetter du potetene og mer olje, hvis det er nødvendig for å dekke potetbitene. Skru ned til svak varme og la potetene steke i 20-30 minutter, til de er møre. Skru opp til sterk varme og la potetbitene bli brune. Bruk hullsleiv og legg potetbitene over i en ildfast form og hold dem varme i stekeovn på svak varme.
Hell oljen av pannen til det bare er én ss igjen. Ha i hvetemel og paprika og rør sammen på svak varme i noen minutter. Spe langsomt med kraft, mens du hele tiden rører. Så tilsetter du eddik og chiliflak (eller kajenne) og lar det surre på svak varme uten lokk i ca 10 minutter. Rør inn tomatsaus og salt. Smak til med salt og krydder.
Hell sausen over potetbitene og vend dem slik at de blir dekket. Server retten varm.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika