Flere resulteter finnes under oppskriften
500-750 g poteter
2 eskeoster
2 ss melk
1 egg
salt
pepper
gressløk
persillle
8 litt tykke skiver bacon
1 ss smør
Kok potetene helt møre og mos dem med en gaffel eller gni dem gjennom sikt.
Rør eskepstene i og tilsett melk og egg. Pisk mosen godt så den blir luftig. Smak til med salt og pepper.
Rør i klippet gressløk og hakket persille til slutt. Skjær bacon i firkanter og rist dem i litt smør.
Ha mosen i et varmt fat og ha bacon over.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika