Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg poteter
1 ts salt
1 dl byggmel
2 dl melk
400 g bacon
Forvarm stekeovnen til 175 C. Vask og skrell potetene. Rasp dem grovt på et råkostjern. Tilsett salt og mel, og spe med melken. Røren skal være løsere enn til komle.
Fyll røren i en smurt, 1 1/2 - 2 l ildfast form og jevn den utover. Skjær bacon i tynne skiver, og dekk toppen av formen.
Sett formen på nederste rille i stekeovnen, og stek ca 45 minutter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika