Flere resulteter finnes under oppskriften
3 små seier
800 g potet
1 stor løk
200 g byggmel
100 g hvetemel
Rens fisken for skinn og ben, og del opp i passe stykker.
Skrell potetene og skjær disse i passe biter. Gjør det samme med løken.
Fisk, potet og løk males én gang på vanlig kjøttkvern (ikke kjøkkenmaskin).
Melet tilsettes og massen formes som små runde baller. Det anbefales for smakens skyld å tilsette en fleskebit med allehånde midt i ballen. Legg så ballene i en kasserolle med kokende vann. Slå ned varmen og la det hele småkoke i ca. 45 min.
Potet, gulerot, kålrot og stekt bacon passer godt til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika