Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg fersk fisk (sei eller hyse i fileter)
750 g potet
1 dl melk
3 ss potetmel
2 ts salt
200 g hvetemel
Skjær fisken opp i passe stykker. Mal dem sammen med saltet på kjøkkenkvern. Bland i melk og potetmel og spe i farsen. Arbeid fiskefarsen godt til den blir seig.
Skrell potet og mos de sammen med løken. Bland deretter alt sammen i en bolle. Bruk gjerne mikser med elte-krok.
Form i små baller. Det anbefales å legge en fleskebit inni ballen, men da med litt pepper på flesket.
Legg deretter blanda baillen i kokende vann og la den småkoke i ca 1 time.
Fast følge til denne retten er potet, gulerot, kålrot og stekt bacon.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika