Flere resulteter finnes under oppskriften
6 kokte, skrellede poteter
1 1/2 ss smør eller margarin
1 1/2 ss hvetemel
1/2 liter melk eller fløte
salt
nymalt pepper
1 dl finhakket dill eller gressløk
Skjær potetene i ca 1/2 cm tykke skiver.
Smelt smør og mel, spe med melk til en jevn saus.
Legg potetene i sausen, kok dem ca 3 minutter over svak varme, eller til de er gjennomvarme. Smak til stuingen med salt og pepper. Rør inn halvparten av dillen og dryss med resten, eller evnt. gressløk.
Det smaker godt med røkelaks, spekekjøtt og pølse.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika