Flere resulteter finnes under oppskriften
10-12 poteter, ca 1 kg
4 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
1 pk broccoli eller rosenbkål, 250 g
1 - 1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl finskåret gressløk
2-3 krm revet muskatnøtt
Skrell potetene og skjær dem i båter.
Kok opp vann og buljong, ha i potetene og la dem koke i 5 minutter.
Tilsett broccoli og kok alt sammen i 10 minutter til. Hell vannet i en bolle og ta vare på det.
Mos poteter og broccoli med en elektrisk håndvisp eller hell alt sammen i en mikser.
Varm mosen i kjelen sammen med fløte og så mye av vannet som trengs for å få en passelig konsistens på mosen.
Krydre mosen godt med gressløk og nyrevet muskatnøtt. Smak til med salt om nødvendig. Server med en gang.
Passer godt til stekt bacon eller stekt hamburgerrygg.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika