Flere resulteter finnes under oppskriften
1,35 kg poteter
225 g niter kebbeh (se egen oppskrift)
3-5 dl melk
salt
pepper
Skrell potetene og kok dem i saltet vann til de er møre. Slå av vannet og la potetene dampe seg tørre.
Smelt niter kebbehen i en kjele og varm melken i en annen.
Mos potetene sammen med niter kebbehen og tilsett varm melk til du får ønsket konsistens. Krydre etter smak og server mosen varm.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika