Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g rå poteter
2 dl blod
60 g nyretalg
1 ts salt
1/3 ts pepper
1/6 ts nellik
1/6 ts allehånde
300 g fint rugmel
kokende vann
salt
Vask og børst potetene. Tørk potetene, men skrell dem ikke. Rasp dem.
Hakk en del av nyretalgen, skjær resten i nøttestore biter.
Bland sammen poteter, blod, hakket talg, det meste av krydderet og rugmel. La røren svelle ca 30 minutter.
Lag runde boller med vetet teskje og hånd. Trykk dem flate, legg et par talgbiter midt på og strø over litt av det sammenblandede krydderet. Gjør klubbene runde igjen og litt flattrykt. Legg dem i kokende, saltet vann etter hvert som du lager dem. Pass på at vannet koker hele tiden, ellers klabber de seg sammen. Kok i 20-30 min.
Server med smeltet smør, margarin eller fett, sukker eller fruktmos.
Dette er en oppskrift fra begynnelsen av 1900-tallet.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika