Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 store poteter pr. pers.
olje, smeltet smør eller margarin
salt
karve
OVNSTEMP: 225 grader
STEKETID: ca. 30 min.
Børst,skyll og tørk potetene og kløv dem på langs.
Legg potethalvdelene i en ildfast form eller langpanne. Pensle snittflatene med fettet. Strø på salt og krydder. La potetene steke i ovn - bakes - til de er møre. Prøv med kakenål.
Serveres til stekte kjøttretter, røket pølse og bøkling eller som egen rett sammen med rørt smør.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika