Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g smør
3 dl hvetemel
2-3 ss vann
Fyll:
2 løk
2 ss smør
1 boks gaffelbiter i dill
1/2 ss tomatpuré
2 egg
1 eggeplomme
2 dl tynn fløte
salt
pepper
dill eller persille til pynt
Arbeid smør, mel og vann sammen til en deig. La den stå og hvile på et kaldt sted ca 30 min.
Smør 12 linseformer og kle formene med deigen.
Fyll: Finhakk løken og damp den i smøret. Tilsett tomatpuré og gaffelbiter uten laken, og fordel blandingen i posteiene.
Pisk sammen egg, eggeplomme og fløte. Smak til med salt og pepper.
Fyll eggemassen i formene til de er 3/4 fulle og stek dem midt i ovnen ved 200 C i ca 20 minutter.
Ta posteien forsiktig ut av formene og server dem straks pyntet med persille eller dill.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne