Flere resulteter finnes under oppskriften
1 rød paprika i terninger
1 gul paprika i terninger
1 grønn paprika i terninger
4-6 fileter av marinert kryddersild eller saltsild
2 ss sitronsaft
2 ts sukker
2 ss tørr sherry
Saus:
1 dl rømme eller créme fraîche
2 ss majones
1 ss sennep
1 ts karri
1 ss finhakket persille
salt
pepper
bladpersille som pynt
Skjær silden i biter på skrå. Bland sammen sitronsaft, sukker, sherry og evt. litt salt. Hell blandingen over silden og la trekke 1 time.
Rør sammen ingrediensene til sausen og smak til med salt og pepper.
Sildebitene, paprika og saus anrettes på fat eller porsjonstallerkener, eller bland alt i en krukke. Pynt med frisk bladpersille.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne