Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk sild
4 ss olje
1 1/2 ss vineddik
3 ss tomatpuré
salt
hvit pepper
1 knivodd sukker
Stell silden, ta ut ryggbenet og alle småben, men la silden henge sammen i ryggen. Legg dem tett ved siden av hverandre i et smurt ildfast fat, og med ryggen opp.
Bland olje, vineddik, tomatpuré og krydder. Hell marinaden over silden. Kok den opp.
La silden småkoke under lokk ca. 8 minutter. La retten stå til den blir avkjølt før servering.
Server helkornbrød eller knekkebrød til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne