Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g hel renset spekesild eller 500 g fileter
2 gule eller røde løk
griljernmel
margarin eller smør
1 ½ dl fløte
Vann ut, fileter og flå silda. Forvarm stekeovnen til 250 C. Skrell og hakk løken. Legg sammen filetene to og to med finhaket løk imellom. Vend dem i griljernmel og legg dem på et smurt ildfast fat. Sett fatet midt i ovnen i ca 15 minutter.
Hell deretter lunken fløte over silda og la den stå i ovnen i 5 minutter til.
Server kokte eller bakte poteter til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne