Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg urenset eller 900 g renst sild
8 dl vann
1 1/2 dl eddikessens
1/2 ss salt
sennepssaus:
1 dl lys sennep
1 dl sukker
1 ss salt
1 ss eddikessens + 1 ss vineddik
1 dl vann
1 dl olje
1/4 ts grovknust hvit pepper
1-1 1/2 dl finklippet dill
Rens silden, ta vekk ryggbenet. Skyll silden, del den i fileter og dra skinnet av.
Bland vann, salt og eddikessens og la silden ligge i denne blandingen i ca 4 timer.
Ta opp silden og la den renne godt av seg. Rør sammen sennep, sukker, salt, eddikessens og vineddik. Bland i vannet og rør til slutt inn oljen, litt om gangen.
Legg lagvis i en krukke sild, dill og sennepsaus. Ha litt grovknust pepper mellom lagene. La sildekrukken stå kaldt i 2 døgn før det spises av den. Silden holder seg i ca 1 uke hvis den får stå kaldt.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne