Flere resulteter finnes under oppskriften
6-8 spekesildfileter
kaldt, usaltet vann
2-3 hardkokte egg
½ dl hakket persille
2 ss margarin eller smør
Vann ut silda. Se egen oppskrift: Utvanning av spekesild.
Legg silda i et rommelig kokekar og hell så mye vann at den dekkes. Kok opp og kok silda i 2-3 minutter. Ta den opp og la den renne godt av.
Pill skallene av eggene og hakk dem. Legg sild og egg lagvis på et fat. Det øverste laget skal være egg. Dryss persille over og drypp smeltet fett på toppen.
Server gjerne med kokte poteter og stuede gulrøtter.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne