Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg urenset sild eller 600 g renset
1 egg
3 ss sennep
1 ½ ts salt
2 dl melk
Panering:
1 dl grovt rugmel eller griljerneml
1 ts salt
3-4 ss margarin eller smør til steking
Rens, skyll og ben ut silda. Visp sammen egg, sennep, salt og melk i en bolle. Legg i silda. La den ligge i marinaden 4-5 timer eller natten over på et kjølig sted.
Ta opp silda og la den renne godt av, for eksempel i et dørslag. Brett den dobbelt og vend den i saltet rugmel eller griljernmel. Brun fettet i en stekepanne. Stek silda ca 3 minutter på hver side. Server silda varm eller kald drysset med dill eller hakket løk.
Server kokte poteter til sammen med tomater og en grønn salat.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne