Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg urenset småsild eller 600 g renset
Marinade:
2 egg
1 ss lys fransk sennep
1 ts salt
nymalt hvit pepper
1 dl créme fraîche
2 pressede hvitløksfedd
2 ts knust estragon
1 finakket løk
1 dl finhakket gressløk
salt
sammalt rug, grov
smør eller margain til steking
Rens silden, ta ut benet og klipp av ryggfinnene. Skyll silden og la den renne godt av.
Rør sammen alt til marinaden. Legg de rensede sildene "trangt" i marinadefatet, dekk fatet godt og la det stå i kjøleskapet i 1-3 timer.
Ta opp silden og la den renne av. Legg filetene doble "andføttes" og vend dem i lettsaltet rugmel.
Stek filetene 2-3 minutter på hver side. Server dem nystekt med kokte poteter eller potetmos og evt. litt hakket gressløk.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne