Flere resulteter finnes under oppskriften
sild, beregn 180 g pr. person
usaltet smør
Kokevann:
vann
salt, 1/2 dl pr. liter vann
sitron
5 hel sort pepper pr. liter vann (kan sløyfes)
1 laurbærblad pr. liter vann
Silden deles på tvers i fra to til fire stykker.
Stykkene vaskes og legges i kokende kraft. Trekkes ca 10 minutter, eller til bena såvidt løsner.
Ha en spiseskje vann i en stålkjele. Tilsett mykt, usaltet smør som røres med vannet til det er smeltet, uten at det får koke.
Anrett de kokte fiskeskivene på serviett med sitronbåter. Ved siden av serveres smeltet smørsaus, salat og kokte poteter.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne