Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk
400 g frisk sopp
2 ss rømme
2 tomater eller tomatpuré
2 ss smør
600 g sildefileter
persille
gressløk
salt
Finhakk løken og den rensede soppen og surr dem i smør. Rør inn rømmen. Skjær tomatene i skiver. Legg dem lagvis sammen med silden og løk- og soppblandingen i en lav, smurt ildfast form, slik at det nederste og øverste laget er sild, og løken og soppen, gressløken og tomatene kommer i midten. Mellom lagene drysser du litt salt.
Hvis du bruker frisk sopp trenger du ikke tilsett væske. La formen stå i varm ovn under lokk i ca 25 minutter. Serveres med kokte poteter eller ris. Dryss hakket persille over.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne