Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg fjordsildfileter
2 bokser ansjosfileter á 125 g smør eller margarin til langpannen
3 grovt hakkede løk
2 dillkvister, hakket
1 boks tomatjuice (ca 400 g)
1 1/2 dl tørr hvitvin
salt
hvit pepper
Skyll sildefiletene og klipp dem rene for finner.
Legg en halv ansjosfilet på hver filet og rull den sammen fra halen og opp. Legg rullene tett sammen, med skjøten ned, i smurt langpanne.
Dryss over løk og dill.
Bland tomatjuice og vin. Krydre kraftig og hell tomatjuicen over silderullene.
Stek ved 200 C ca 35 minutter, eller til silden er gjennomstekt.
Kokte poteter eller potetmos hvis silden serveres varm. Loff og smør hvis den serveres kald.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne