Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g røkt sild
2 ss vineddik eller friskpresset sitron
2 krm salt
1 krm grovstøtt svart pepper
1 ss vann
4 ss olje
Rens og fileter fisken, ta bort skinn og alle småben. Legg fisken på et fat eller i en bolle. Bland marinaden og hell den over fisken. La fisken stå i kjøleskap 30-60 minutter eller natten over.
Anrett fisken på serveringsfat. Strø over klippet dill eller gressløk eller eventuelt finhakket rødløk eller tynne purreskiver.
Som tilbehør han man bruke for eksempel hardkokte egg delt i to, tomater i skiver eller båter, slangeagurk i små terninger eller tynne skiver.
Et annet alternativ er strimlet issalat eller kinakål, hakket sylteagurk, hakkede rødbeter.
Serveres med brød eller kokte poteter og rømmesaus eller urtesaus.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne