Flere resulteter finnes under oppskriften
2 spekesild
5 kokte poteter
100 g kjøttrester
1,5 dl knust kavring
¾ dl melk
smør til steking
Vann silden godt ut, og skift gjerne vann. Rens og fileter den og fjern alle ben. Mal den sammen med poteter, kavring og kjøttrester på kvern til den er en fin masse. Spe deretter med melk og bland godt. Blir deigen for fast så tilsett mer melk.
Form massen til store runde boller, som vendes i kavring før steking. Bollene skal være pent brune over det hele. Server med brunt smør, poteter og revne rå gulrøtter.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne