Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg urenset sild eller ca 600 g renset
1 ½ ts salt
2 dl hakket dill
1 ss margarin eller smør
1 ss presset sitron
½ dl vann
1 ts grovstøtt hvit pepper
Rens, skyll og ben ut silda, eller bruk renset og filetert småsild. Salt silda på kjøttsiden.
Smør et lavt, vidt kokekar godt. Legg i halvparten av dillen. Brett sammen sildefiletene langs ryggen. Legg dem i ett lag oppå dillen. Strø over pepper og resten av dillen. Drypp sitron over og hell vannet ved siden av fisken. Fordel smør over. La silda trekke under lokk på svak varme i 8-10 minutter.
Server silda varm eller kald med kokte poteter til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne