Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ferske sild, porsjonsstørrelse
salt
1 løk
2-3 ss hvetemel
1 ts karri
1 ss smør eller margarin
1 ss olje
1 sitron til pynt
Rens silden - skinn og ryggben skal sitte på.
Gni silden inni og utenpå med salt og fyll den med hakket løk.
Bland mel og karri og paner silden ganske lett.
Varm smør og olje i pannen og stek silden 4-5 minutter på hver side. Bruk ikke for sterk varme så silden brennes før den er gjennomstekt.
Legg silden på varmt serveringsfat. Pynt med sitronbåter.
Et godt følge til denne retten er kokte eller bakte poteter. Salatbolle eller råkost. Ekstra godt følge er forvellede småløk som får stå i ovnen sammen med eplebåter til alt er mykt.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne