Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 sild
4-5 gulrøtter
2-3 pastinakk
1 ss salt
1 1/2 l vann
3 ss smør
1 dl hvetemel
1 1/2 l fiskekraft
salt
nykvernet hvit pepper
3 dl kremfløte
1 ss hakket persille
Silda renses, vaskes og skjæres i fingertykke skiver.
Røttene skrelles, vaskes og kuttes i biter som kokes møre i saltet vann og holdes varme.
Trekk fisken i kokevannet fra røttene i ca 8-10 minutter. Sil kraften.
Fres smør og hvetemel hvitt, og spe med fiskekraft. Kok i ca 10 minutter.
Smak sausen til med salt og pepper. Rør i fløten og la småkoke et par minutter. Anrett fiskeskivene og røttene på fat med saus og hakket persille over. Server kokte poteter til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne