Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg utvannet spekesild
500 g gulrøtter
500 g kålrot
1 lite kålhode
1 stor løk
8-10 store poteter
salt
15 hel sort pepper
Rens sildefileten for skinn og ben og skjær den i skiver.
Kok kraft på ben og avskjær. Sil kraften.
Skjær grønnsakene og potetene i store terninger, og kok dem i kveitekraften sammen med salt og pepper i 6-8 minutter.
Legg fiskestykkene i kjelen. Det hele trekkes til fisken er ferdigkokt, ca 8-10 minutter. Smak soddet til med salt og server flatbrød til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne