Flere resulteter finnes under oppskriften
4 saltsildfileter, ferdig utvannete
1 purre
1 bunt dill
Lake:
2 ss eddik, 7%
2 dl vann
1 1/2 dl sukker
1/2 ts hel allehånde
1/2 ts hele pepperkorn
1 laurbærblad
saft av 2 sitroner
Skjær opp sildefiletene på skrå i pene biter. Legges lagvis i sildekrukken sammen med purreringer og grovklippet dill.
Bland sammen eddik, vann, sukker og krydder til laken, la den få et oppkok, og så bli helt kald. Bland så inn sitronsaft.
Hell den kalde laken over silden i krukken, og la silden stå og trekke i et par døgn før den serveres. Pynt med sitronskiver.
Varme, nykokte dillpoteter og knekkebrød/flatbrød med smør er et godt følge.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne