Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g ferske sildefileter
salt
3 ss smør eller margarin
2 fedd hvitløk
1 bunt dill
4 tomater i skiver
1 dl fløte
2 ss tomatpuré
Skyll og tørk sildefiletene. Dryss dem med salt og legg halvparten av filetene med kjøttsiden opp, i et smurt ildfast fat.
Bland resten av smøret med knust hvitløk og legg det på silden.
Klipp dill over og dekk med tomatskiver.
Legg resten av sildefiletene over tomatene, med kjøttsiden ned.
Pisk sammen med fløte og tomatpuré, hell det over silden.
Sett fatet i ovnen ved 225 C i 25 minutter, eller til silden er gjennomstekt.
Server med nye poteter eller en luftig potetmos.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne