Flere resulteter finnes under oppskriften
6 store, rå, skrelte poteter
4-5 sildefileter
1/2 løk
1 dl grovt hvetemel
2 dl fint hvetemel
fleskebiter/spekk
kok opp 2-3 liter vann
1 ts salt pr liter vann
Mal potetene, sild og løk. Bland i melet til en passe tykk røre. Lag en prøveball og kok den først for å kjenne om den blir passe fast. Form baller, putt inn fleskebit i hver ball og legg den i kjelen. Kok opp. Legg i skrelt gulrot og kålrot i passe stykker og kok det hele opp. Legg så i skrelte poteter. Når potetene og grønnsakene er møre er som oftest ballen ferdig.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne