Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g sildefilét
2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss potetmel
3 ss finhakket persille
1 hakket løk
1 1/2 dl melk
Sildekakene kan lages i foodprosessor eller kvernes og røres i kjøkkenmaskin.
Pass på at alle ingrediensene er iskalde. Rens sildefilétene mest mulig fri for ben, og skjær dem i biter. Mal filétene en gang på kvern eller kjør dem noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt.
Rør inn de tørre ingrediensene. Tilsett iskald melk litt og litt om gangen og rør godt imellom.
Dersom du bruker foodprosessor så vær rask med maskinen, noen sekunder er nok. Ved bruk av foodprosessor blir farsen glattere, men smaken er den samme.
Form til flate kaker og stek i margarin til de er gyllenbrune. Sildekakene serveres på grovt brød, i pita- eller hamburgerbrød med dressing og salat eller med kokte poteter, stekt løk og revne gulrøtter.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne