Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fjordsild
ansjosfileter, 1 til hver sild
3 1/2 ss smør eller margarin
2 ss siktet brødrasp
Rens og skyll silden. Ta ut ryggben og alle småben, men la den henge sammen i ryggen. Sil ansjosfiletene.
Legg en ansjosfilet i buken på hver sild, legg dem sammen så de ser hele ut. Det er unødvendig å salte silden, ansjosen avsetter smak nok.
Smør et ildfast fat, dryss med litt av brødraspet. Legg silden tett ved siden av hverandre som taksten, med ryggen opp.
Legg resten av smøret i små klatter over silden og dryss på resten av brødraspet. Sett fatet i ovnen ved 225 C i ca 20 minutter.
Bakte poteter med løk og rømme eller kokte poteter er et godt følge til denne retten.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne