Flere resulteter finnes under oppskriften
2 hele store spekesild eller 4 fileter
1 ss sennep
2 ts farin
½ ss vineddik
3 ss olje
1 dl rømme
1 rød løk
1 sylteagurk
kryddergrønt
Vann ut, fileter og flå silda. Skjær filetene i 2 cm brede biter og legg dem på et fat.
Bland sennep, sukker og vineddik. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig omrøring. Bland i rømmen. Oljen kan utelates og rømmemengden økes.
Hell sausen over silda. Garner med rader av finhakket løk og sylteagurk. Klipp kryddergrønt over.
Server kokte poteter til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne