Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg hel småsild eller 600 g filetert
Eddiklake:
1 dl eddik, 12 %
1 liter vann
3 ss salt
1 ts svart pepper
Saus:
2 dl lettrømme
2 dl créme fraîche
3 hvitløkfedd, presset
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
finklippet karse
salt
hvit pepper
Rens og skyll silden. Trekk skinnet av.
Bland eddiklaken og legg filetene i den. Dekk til og sett silden i kjøleskapet natten over.
Hell av eddiklaken. Bland sausen og legg silden i den. La silden stå kaldt i ett døgn.
Server gjerne silden med nykokte poteter eller bare n bit knekkebrød og litt lagret ost. Øl og snaps er heller ikke å forakte ved siden av.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne