Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
Jo fetere silden er, desto bedre. Risp silden og ta ut gjellene. Strø et lag med grovt salt i bunnen av en ren tønne eller lignende. Legg silden fint, fast og tett ned. Strø salt mellom hvert lag.
Regn med ca 1 kg salt pr. 4 kg sild. La den stå i saltet med lett press på i 12 timer.
Lag så lake av 1 kg salt og 4 liter vann og tøm dette over silden. Sett lokk på og la tønnen stå lunt i 14 dager, flytt den så til en kald plass.
Etter 4-5 uker kan du bruke silden. Du kan om du ønsker spandere litt sukker i laken, ca 50 g pr. kg salt. Sukker gjør silden litt mildere i smaken.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne