Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg urenset sild eller 600 g renset
2 ts salt
dillkroner eller 2 ts dillfrø
1 dl moste tomater eller ½ dl tomatpuré + ½ dl vann
Rens, ben ut og skyll silda. Salt og rull den med kjøttsiden ut. Legg rullene tett i et lavt, vidt kokekar. Dekk silda med ferske dillkroner eller strø dillfrø over.
Hell på moste tomater eller tomatpuré blandet med vann. La silda trekke under lokk på svak varme i 8-10 minutter. Avkjøl silda i kraften.
Server kokte poteter og grønn salat til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne