Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg urenset sild eller ca 600 g renset
1 ½ ts salt
3 ss sennep
½ dl fløte
1 ½ dl hakket gressløk
Rens, skyll og ben ut silda, eller bruk renset og filetert småsild. Salt silda på kjøttsiden.
Brett sammen sildefiletene langs ryggen. Legg dem tett i et lavt, vidt kokekar. Bland sennepen med fløte og hell det over silda.
La silda trekke under lokk på svak varme i 6-8 minutter. Avkjøl silda. Dekk den med gressløk og eventuelt tomatskiver fra 2-3 tomater, om ønskelig.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne