Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk sild eller 1/2 kg sildefileter
2 ts salt
2 1/2 s smør eller margarin
4 ts tørr malt sennep
1 ts vineddik
1 ts sukker
3 ss finhakket dill
4 ss fløte
1 ss brødrasp
Rens og skyld silden, ta ut benene. Brett dem ut og legg dem med buken opp og dryss på salt.
Smør et ildfast fat med litt av smøret, rull sammen silden og legg rullene i formen, med skjøten ned.
Bland sennep, vineddik, sukker, dill og fløte til en saus. Hell den over silderullene og la disse trekke i sausen ca. 10 minutter.
Dryss brødrasp over og legg på små klatter av smøret.
Stek silden i ovnen ved 225 C i 40 minutter.
Server silden, gjerne med kokte poteter.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne