Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g ferske sildefileter
grovhakket dill
smør eller margarin
2 tomater i skiver
Panering:
1/2 dl brødrasp
1/2 dl hvetemel
2 ts salt
1 krm hvit pepper
Fjern finnene på filetene, skyll dem, og tørk dem i husholdningspapir.
Bland brødrasp, hvetemel og krydder, og sikt det halve av blandingen ut på arbeidsbordet.
Legg halvparten av filetene med skinnet ned oppå paneringen, dryss dill over. Resten av filetene legges oppå, og resten av paneringen siktes over.
Stek sildeflyndrene pent brune i smør, 3-4 minutter på hver side.
Legg sildeflyndrene opp på et rykende varmt fat og pynt med oppskårne tomater.
Kokte poteter, brunet smør. Sursyltede tomater og grønnsaker er godt tilbehør.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne