Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg urenset småsild eller 600 g renset
3 ss olje
1 ½ ss vineddik
3 ss tomatpuré
1 krm hvit pepper
½ ts farin
1 ½ ts salt
Rens, ben ut og skyll silda. Legg silda tett inntil hverandre med ryggen opp i en gryte eller ildfast form.
Bland olje, vineddik, tomatpuré og krydder. Hell marinaden over silda. La den trekke under lokk på svak varme i 5-6 minutter. Eller dekk formen med aluminiumsfolie og kok silda midt i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter.
Avkjøl sardinene under lokk eller folie. Oppbevar dem kaldt.
Serveres som smørbrødpålegg.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne