Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk småsild
2 1/2 dl vann
8 ss 7% eddik
2-3 ss sukker
1 ss salt
2 rødløk eller vanlig løk
2 store laurbærblaad
1 ts hel allehånde
dill
Rens silden, men la benet sitt igjen. Klipp bort halefinnene. Skyll silden svært raskt og la den renne av. Legg den med ryggen opp i en traktørpanne.
Bland vann, eddik, sukker og salt til kokekraften og hell den over silden. Ha også i løkskiver, laurbærblad og grovstøtt allehånde. La det hele koke ved svak varme under lokk i 8-10 minutter. Avkjøl silden i kraften. Legg gjerne på små dillkvister når silden serveres.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne