Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg brisling
200 g salt
2 ss sukker
Brislingen legges lagvis med salt-sukkerblandingen i en krukke eller bolle i 10 dager, med et lett press på. Rør forsiktig i krukken en gang daglig. Laken må dekke brislingen helt.
Rens og skyll brislingen før skinnet fjernes og den fileteres.
Tørk filetene godt før de anrettes på fat. Til filetene serveres varme poteter, flatbrød, smør, øl og dram.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne