Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg fersk sild
12 ss sukker
8 ss salt
nymalt pepper
frisk eller dypfryst dill
Rens, vask og fileter silden. Skjær bort sideben og finner, men la skinnet sitte på.
Legg sildefiletene med skinnsiden ned i langpanne eller lignende. Bland sukker og salt, og dryss godt på med hakket dill. La silden stå ca 1 1/2 døgn ved romtemperatur. Silden bør fryses før eller etter graving. Trekk skinnet av filetene før servering, og server gravet sild med senneppsaus og grovt brød.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne