Flere resulteter finnes under oppskriften
ca 1 kg sild
3 ss hvetemel
1 ss salt
3 ss margarin
1 løk
1 ss eddik
lake:
1 dl 7% eddik
1 1/2 dl farin
2 dl vann
2-3 ss tomatpuré
1/4 ts pepper
1 middelsstor løk
dill
Rens silden og stell den til steking. Ryggbeinet kan tas ut ved at du stikker pekefingeren og tommelfingeren inn på hver side av beinet. Skyv kjøttet fra beinet vekselvis med peke- og tommelfingeren.
Skjær noen skrå snitt gjennom sildekjøttet på begge sider, da den blir lettere gjennomstekt. Strø litt salt i buken på den eller legg inn en ansjosfilet. Legg silda sammen så den ser hel ut.
Paner og stek den i ca 10 minutter. Sild kan også stekes uten panering.
Smaken blir friskere hvis du drypper litt eddik over silda etter at den er stekt.
Legg silda i en krukke eller i et dypt fat lagvis med tynne løkringer. Hell laken over. Silda bør stå og trekke et par timer før den serveres.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne