Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg småsild
2 dl vann
½ dl eddik, 7%
1 ss salt
4 ss farin
1 ts hel allehånde
2 laurbærblad
1 løk
persille
Rens fisken, men la ryggbenet sitte. Skyll den og klipp av halefinnene. Legg fisken med ryggen opp i et lavt, vidt kokekar.
Bland vann, eddik, salt og sukker og hell det over fisken. Støt allehånde grovt. Skrell og skjær løken i skiver. Tilsett løk, krydder og persillestilker.
Kok opp og la silda trekke under lokk på svak varme i ca 8 minutter. Avkjøl fisken i laken. Ta opp persillestilkene og klipp over ny persille.
Server kokte poteter til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne