Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg renset småsild 1 dl eddik, 7% 3 dl vann KRYDDERBLANDING: 5 ss grovt salt 5 ss sukker 1 ss hvite pepperkorn 2 ss allehåndekorn 12 hele nellik 5 laurbærblad 2 store løk
Bland eddik og vann og la silden ligge i denne laken i 1 døgn, men ikke lenger. Grovknus pepperkorn, allehåndekorn og nellik. Smuldre laurbærbladene lett. Bland dette med sukker og salt. Skrell, del og skjær løken i tynne skiver. Legg først et lag av krydderblandingen i glasset, så et lag med løk og med sild. Fortsett å fylle glasset lagvis. Pass på at du legger sildelagene på tvers i forhold til hverandre. La silden stå i kjøleskapet i tre døgn. Snu glasset opp ned en gang i blant, så pass på at lokket sitter godt. Silden holder seg et par uker i kjøleskapet.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne