Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk fetsild
1 ts salt
1/4 ts malt sort pepper
1 løk
4-5 hel sort pepper
1-2 laurbærblad
Forvarm stekovnen til 150 C.
Skrap skjellene av silda. Rens og vask den. Fileter og fjern alle synlige ben.
Dryss salt og pepper på filetene, og rull dem sammen fra spor mot hode. Sett filetrullene tett sammen i en krukke.
Rens løk og skjær den i skiver. Legg løkskivene mellom og oppå silderullene sammen med pepper og laurbærblad.
Dekk krukken med et lokk eller aluminiumsfolie.
Krukken kokes i vannbad i ovnen til silda er ferdig, ca 10-12 min.
Retten serveres i krukken eller i glasskåler med rugbrød, kokte poteter og pepperrotkrem, eller med rømme tilsatt gressløk.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne